Doorgaan naar hoofdcontent

Week2 van doeken en dozen

 Nieuws van juf Penelope: 

Maandag kwam de postbode nog eens op bezoek. Ze had veel mee! Er was een nieuwe ballenhoek in de klas met buizen, gootjes en heel veel ballen. Deze was zeer leuk. We mochten onze (zoutdeeg)pizza versieren met strijkparels, kroonkurken, diamanten, pasta en knopen. De pizza's zagen er zeer lekker uit! Verder kregen we andere spullen in de huishoek zoals hamburgerdozen met hamburgers, afwasbak met handdoeken, kelloksdozen,... . We kregen ook een andere loose parts doos voor de rode tafel. De dag werd afgesloten met enkele boodschappen van Jezus: liefde, geluk en vrede.

Op dinsdag kregen we een wasmachine en verkleedkleren in de douchehoek. We zongen ook een gek liedje over de wasmachine. In de experimenteerhoek kregen we pompons en zachte balletjes. In de turnles waren er oefeningen met heel veel shampooflessen. In de namiddag was er nieuw materiaal in de bouwhoek: haspels, houten kegels, kleine hoepels, .... We hebben ook een gek boek gelezen over Berre de beer die het wasmachine stukmaakte en een doekje vond in de boom.

Op woensdag kregen we van de postbode taarten, pasta,... voor in de huishoek. We kregen nog meer bouwdozen voor in de bouwhoek. Er was ook een nieuwe hoek in de klas: de taarthoek. We mochten onze eigen taart maken met velcro. We sloten de dag af met een poppenkast over koe, aap en het knuffeldoekje. De kleuters hadden het idee om koe, aap en het knuffeldoekje in de experimenteerhoek te leggen, zodat ze er nog mee konden spelen.

Op donderdag keken we nog eens in de doos van Meneer Knor. Er zitten altijd rare en gekke dingen in de doos. Het is altijd een verrassing wat er deze keer zal uitkomen. Van de postbode kregen we nog dozen voor in de bouwhoek. Verder kregen we massagekaarten voor in de experimenteerhoek en een super grote taart voor de taarthoek. We luisterden naar een boek over 31 gekke dozen! Er was een doos met een slang, met snoepjes, met taart,... . In de turnles hebben we gespeeld met tennisballen en bekers. We maakten gekke bewegingen met een dobbelsteen. En deden een verhaalpaneelloop. We hebben ook gedanst met linten.

Op vrijdag kwam de postbode voor een laatste keer. Maar het pakje mochten we pas openmaken na de boterhammen. We keken een laatste keer in de doos van Meneer Knor en speelden een laatste keer in de hoeken van de klas. Na de boterhammen mochten we het pakje openen. Na de boterhammen mochten we eindelijk het laatste pakje openmaken. Het was een doos met een kleurencode! Samen kraakten we de code. Met een cijferhuisje kregen we het cijferslot open! Er zaten ballonnen in de doos ! We mogen allemaal een ballon meenemen naar huis!

Ik vond het een super stageweken! Ik heb er met de kleuters van genoten!

Groetjes Juf Penelope en Woeffie

 
















































































Reacties

Populaire posts van deze blog

Naar de Kinderboerderij!

 Op dinsdag vertrokken we met alle eerste kleuterklassen naar 't herreke , een kinderboerderij in Heestert.  We mochten een rondleiding doen met de boer en zo alle dieren ontdekken, een ritje op een pony en in de namiddag mochten we een toertje doen met de huifkar in de velden, de pony's poetsen en spelen op het speelplein.  In de namiddag smulden we ook van een lekker ijsje!  Kijk hieronder voor de foto's ! 

De laatste weekjes

❤️❤️de geluksvogeltjes ❤️❤️ Wat een geluksvogeljuf ben ik!  Fijne vakantie allemaal, heel erg bedankt voor de medewerking lieve ouders, en ook bedankt voor de lieve attenties en cadeautjes!  Nog enkele foto's van de laatste weken: we namen afscheid van Paulina want zij gaat terug naar Polen wonen! We vierden de verjaardag van Paul! Hiep Hiep hoeraaaa! Ook elliana en Billie vierden we, maar zij zijn pas jarig in de vakantie. Hieperdepiep! Ook nog spelen met varkentjes in de modder, gezelschapsspellen van de boerderij, veel spelen in het zonnetje,  ... Tot ziens!juf Lien

Sportdag!

 Op Donderdag hadden we onze sportdag! In de ochtend mengden we de 4 klasjes door elkaar, dus kijk zeker eens op de collega blogs als je uw kleuter niet meteen kan zien.  In de namiddag was onze klas wel samen, en speelden we in de tuin en gingen we nog eens op het springkasteel!  kijk ook eens op;  https://juffrouwsofie.blogspot.com/ http://jufjo1kl.blogspot.com/ https://juffrouwevelien1.blogspot.com/