Doorgaan naar hoofdcontent

Dozen en doeken bij juf Penelope!

Beste iedereen,

Deze week leerden we over doeken en dozen. We hebben er ook een nieuwe vriend bij: Woeffie, dit is de hond van juf Penelope. Soms doet hij gekke dingen. Op woensdag stond er een vreemde doos in onze klas. We kregen de doos niet meteen open. We moesten de kleurencode kraken! Toen de doos open ging zat er rugzak in. Maar die was ook op slot. We vonden twee sleutels, een echte en een nep sleutel. Gelukkige wisten we welke sleutel echt was. In de rugzak zat een brief van de postbode! Als we deze gingen posten in de rode brievenbus op de markt, krijgen we pakketjes van de postbode. Hierin zit materiaal om mee te spelen in de klas.

Gelukkig moesten we niet lang wachten op de eerste pakketten. Donderdagochtend kregen we bezoek van de postbode. Ze had veel pakketten mee. Nu hebben we een douchehoek in de klas, we kunnen douchen, ons afdrogen met handdoeken en spelen met de sponzen en badeendjes. Verder kregen we ook een experimenteerhoek met doeken, dozen en materiaal om aan te voelen en aan te ruiken. Er is een loose parts hoek met verschillende materialen zoals diamanten, stenen, … . In de boekenhoek staan er nieuwe (zelfgemaakte) boeken over douches, postbodes en dozen. Tot slot hebben we ook een hoek waar we zelf nog eens een kleurencode kunnen kraken zoals we deden met de kleurencodedoos gisteren. We luisterden naar een verhaal over dieren en een rode doos. Na de middag kregen we een spel over de dieren in de klas: een kleurenrace. In de turnles deden we een muzikaal bewegingsverhaal over de winter. We waren allemaal eenden en over bergen, schuilden voor de regen/sneeuw en liepen langs beren die een winterslaap deden. In de fietstuin bouwden we een wasstraat voor de fietsen. Vic had een boek mee over dozen. Dit boek hebben we gelezen op het einde van de dag. Het was een zeer mooi boek.

Vrijdag kregen we opnieuw bezoek van de postbode. We kregen shampoo voor in de douchehoek en heel veel dozen om mee te spelen. In de beeldhoek mochten we onze eigen pizzadoos beplakken met figuren. Na de middag deden we een muzikale activiteit gecombineerd met een beeldactiviteit. We dansen met onze pizzadozen op muziek. In de pizzadozen zaten knikkers en verf. Het was een super eerste week, benieuwd wat we volgende week zullen doen.

Groetjes

Woeffie en juf Penelope

                                                  



















































Reacties

Populaire posts van deze blog

Naar de Kinderboerderij!

 Op dinsdag vertrokken we met alle eerste kleuterklassen naar 't herreke , een kinderboerderij in Heestert.  We mochten een rondleiding doen met de boer en zo alle dieren ontdekken, een ritje op een pony en in de namiddag mochten we een toertje doen met de huifkar in de velden, de pony's poetsen en spelen op het speelplein.  In de namiddag smulden we ook van een lekker ijsje!  Kijk hieronder voor de foto's ! 

De laatste weekjes

❤️❤️de geluksvogeltjes ❤️❤️ Wat een geluksvogeljuf ben ik!  Fijne vakantie allemaal, heel erg bedankt voor de medewerking lieve ouders, en ook bedankt voor de lieve attenties en cadeautjes!  Nog enkele foto's van de laatste weken: we namen afscheid van Paulina want zij gaat terug naar Polen wonen! We vierden de verjaardag van Paul! Hiep Hiep hoeraaaa! Ook elliana en Billie vierden we, maar zij zijn pas jarig in de vakantie. Hieperdepiep! Ook nog spelen met varkentjes in de modder, gezelschapsspellen van de boerderij, veel spelen in het zonnetje,  ... Tot ziens!juf Lien

Sportdag!

 Op Donderdag hadden we onze sportdag! In de ochtend mengden we de 4 klasjes door elkaar, dus kijk zeker eens op de collega blogs als je uw kleuter niet meteen kan zien.  In de namiddag was onze klas wel samen, en speelden we in de tuin en gingen we nog eens op het springkasteel!  kijk ook eens op;  https://juffrouwsofie.blogspot.com/ http://jufjo1kl.blogspot.com/ https://juffrouwevelien1.blogspot.com/