Doorgaan naar hoofdcontent

Zachte broodjes bakken

 Vandaag bakten we heerlijke zachte broodjes! 

Ze hebben gesmaakt! Moesten jullie graag thuis eens proberen, ik plaats hieronder het recept ;) 

Zachte witte puntjes

Bak zelf heerlijke zachte witte puntjes.
Voorbereidingstijd1 uur 30 minuten
Bereidingstijd9 minuten
Totale tijd1 uur 39 minuten
Lunch, Ontbijt
 
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 500 gr goede bloem ik gebruikte Amerikaanse patentbloem van Graan&Zo
  • 10 gr zout
  • 10 gr witte basterdsuiker
  • 25 gr verse gist (of 10 gr droge gist)
  • 25 gr boter
  • 25 gr margarine
  • 1 ei
  • 230 gr (koud) water

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in de kom van de keukenmachine en kneed een mooi deegje. Ik gebruikte hiervoor mijn KitchenAid en liet deze 15 minuten kneden.  Of kneed met de hand in ca 20 minuten.
  • Verdeel het deeg in 12 stukjes van ca 70 gr per stuk en bol de stukjes deeg op.
  • Laat de bolletjes in 10 minuten los komen onder folie.
  • Druk de bolletjes wat plat en rol ze stevig op tot puntjes. Leg ze op gelijke afstand op een ingevette bakplaat (of bakplaat met bakpapier) met de naad naar beneden. Dek de bakplaat losjes af met ingevet folie (bijvoorbeeld een opengeknipte pedaalemmerzak). Of nog beter met bubbeltjesfolie, dit plakt niet vast aan het deeg.
  • Vul een braadslede met kokend water en zet deze onder de bakplaat. 
  • Laat het deeg een uur rijzen tot de bakplaat mooi vol is gerezen.
  • Verwarm de oven voor op 230 graden. 
  • Zet een braadslede met kokend water onderin de oven en schuif de broodjes in de oven. Bak de broodjes in 9 minuten tot de broodjes mooi bruin en gaar zijn. 
  • Bestrijk de broodjes na het bakken eventueel lichtjes met wat gesmolten boter en laat de broodjes afkoelen op een rooster.

Notities

  • Je kunt de broodjes ook op 250 graden bakken, bak ze dan maar 7 minuten.
  • Bovengenoemde kneed- en rijstijden zijn richtlijnen. Deeg is pas echt goed gekneed als je er een vliesje van kunt trekken. 






































Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijne moederdag!!

  Een hele fijne moederdag, liefste mama's!  Hieronder nog enkele foto's van onze jarige vriendjes: Camillia en Dominguez. Hiep hiep hoeraaa! En de foto's van hoe we moederdag maakten en speelden in de klas:  Vanaf 17 mei zullen we werken rond Elmer de olifant. Wie iets heeft liggen thuis , breng het gerust mee!  Groetjes juf Lien

Naar de Kinderboerderij!

 Op dinsdag vertrokken we met alle eerste kleuterklassen naar 't herreke , een kinderboerderij in Heestert.  We mochten een rondleiding doen met de boer en zo alle dieren ontdekken, een ritje op een pony en in de namiddag mochten we een toertje doen met de huifkar in de velden, de pony's poetsen en spelen op het speelplein.  In de namiddag smulden we ook van een lekker ijsje!  Kijk hieronder voor de foto's ! 

De laatste weekjes

❤️❤️de geluksvogeltjes ❤️❤️ Wat een geluksvogeljuf ben ik!  Fijne vakantie allemaal, heel erg bedankt voor de medewerking lieve ouders, en ook bedankt voor de lieve attenties en cadeautjes!  Nog enkele foto's van de laatste weken: we namen afscheid van Paulina want zij gaat terug naar Polen wonen! We vierden de verjaardag van Paul! Hiep Hiep hoeraaaa! Ook elliana en Billie vierden we, maar zij zijn pas jarig in de vakantie. Hieperdepiep! Ook nog spelen met varkentjes in de modder, gezelschapsspellen van de boerderij, veel spelen in het zonnetje,  ... Tot ziens!juf Lien