Doorgaan naar hoofdcontent

Boerderij in onze klas!

 

De boerderij in de klas! Geniet mee hoe we ons in dit thema onderdompelden :) 
Als voorbereiding op volgende week dinsdag: de schoolreis naar de kinderboerderij! 
Reacties

Populaire posts van deze blog

De eerste week...

Geniet mee , de eerste dagen verkennend in de klas, tuin op dinsdagmiddag en even naar de fietstuin op vrijdag. Een vliegende start!  

Roodkapje en de wolf

  Dag mama, papa Jaarlijks, in november, zetten we in het eerste kleuter onze grootouders in de bloemetjes. Door Corona kan deze dag niet LIVE doorgaan. Natuurlijk zijn we die lieve oma’s, opa’s, moekes,… niet vergeten. We zijn al een tijdje druk in de weer om een geschenkje te maken. Voor ons dansje werken we rond het sprookje ROODKAPJE EN DE WOLF. Je kind koos ervoor om ROODKAPJE te zijn: -           Graag een wit rokje/broek of jeansbroek of rokje -           Rode trui/T-shirt Je kind koos ervoor om de JAGER te zijn: -        Graag een jeansbroek of donker gekleurde broek -           Groen of geruite trui/T-shirt   Je kind koos ervoor om de WOLF te zijn: -          Graag een jeansbroek of donker gekleurde broek -           Bruin of zwarte trui/T-shirt Kijk hieronder wat jouw kind gekozen heeft.  Gelieve alle kledij te voorzien van naam zodat niks verloren gaat. Is het mogelijk dit ten laatste tegen woensdag 25/11 mee te geven met uw kind. Alva

Jules is jarig! + Aya verkeersweek

Jules is bijna jarig, dus leren we nu vanalles over hoe we een verjaardag vieren! We oefenen op het tellen tot 3, niet enkel opzeggen, maar ook : "zet eens drie kaarsjes op de taart".  We maakten muziek met de instrumentjes op Jules' zijn feestlied,werkten aan onze schrijfmotoriek met als thema ballonen = rondjes draaien. Geregeld wil ik ook tik tak spelen in de klas, deze keer stond alles in teken van jarig zijn.  Als hoogtepunt vierden we donderdag zijn verjaardag! We versierden een cake, en smulden die lekker op, samen met de andere 1e kleuters.   Hier zie je 2 filmpjes van op het feestje :  KLIK  en  KLIK Ondertussen was het ook Aya verkeersweek, dus die kwam er ook wel af en toe tussen piepen. Iedere ochtend dansen, eens naar een aflevering kijken, leren ons fluo jasje aan te doen en schilderen met fluo verf!  Krullenbol schrijbelen cirkels: