Doorgaan naar hoofdcontent

onze reis naar de boerderij!!

Op maandag was het dan eindelijk zo ver! Een beetje uitgesteld, door de vrieskou, nu in de stralende zon!! Een bezoekje naar de kinderboerderij !

's ochtends mochten we alle dieren bezoeken. De grotere dieren mochten naar de weide, wij zorgden ervoor dat ze het juiste pad namen! ook waren er enkele geitjes die een flesje nodig hadden...
Toen was het al tijd om een stukje fruit te smullen.
Daarna verdeelden we de 3 klassen in 2 groepen. Daarom was er maar de helft van onze klas bij mij. De andere foto's zal je vinden bij juf Jo haar blog!
In die groepjes gingen we overal eens op bezoek en mochten we vanalles doen. Konijntjes voederen, aaien van cavia's, op bezoek bij de biggetjes en eens aaien. De knuffelkip op onze arm, Water geven aan de ganzen, brood in stukjes scheuren om aan de kipjes te geven. spelen en klimmen met de geitjes, enzovoort!
Daarna hadden we echt grote honger en mochten we onze boterhammetjes opsmullen.

In de namiddag konden we een beetje op het speelplein en speelden we ook het boerderij spel, waarbij we opdrachtjes moesten uitvoeren om een puzzel terug heel te maken.
De opdrachtjes waren oa. De stallen vegen, vers stro voor het koetje brengen, water bij de eendjes brengen, graan aan de kippen geven,...

Geniet mee van de foto's !
Reacties

Populaire posts van deze blog

2 jarigen, en de grootouders op bezoek!

verrassing! juf Ria kwam donderdagnamiddag eens op bezoek!! 
 Donderdagnamiddag kwamen ook enkele grootouders spelletjes spelen in de klas! Super plezant! Dank u wel grootouders, voor jullie inzet!


 Onze jarige van donderdag: Louise !!! Hiep hiep hoeraaaaaah!
pic nicjes uitdelen , 3 per potje! 

kaarsjes uitblazen 


Onze jarige Marie! hiep hiep hoeraaaaah!!!

Goudlokje en de drie beren

De volgende weken werken we rond goudlokje en de 3 beren.
Indien u het sprookje niet kent, of je wil nog eens samen met je kleuter kijken, dan kan je hier klikken: sprookje
Hieronder kan je foto's zien van onze eerste dagen samen in klas!

zoals je zal merken heb ik een paar kleine veranderingen aangebracht, maar niet te ingrijpend hoor ;)


flink aan het spelen in de autohoek en met ons werfspeelgoed (wie trouwens thuis te veel van werfspeelgoed =bob de bouwer, betonmixers,heftrucks,... heeft mag die altijd meebrengen ;) )  
Vrij kleuren van tekeningen in het thema. We leren onze tekening afwerken! Wie het nog wil sparen voor later verder te werken kan het in een mandje leggen. De poppenhoek is omgetoverd tot het huis van de 3 beren.  3 bedden van groot naar klein, 3 stoelen van groot naar klein, 3 potjes, 3 lepels , 3 beren  en natuurlijk Goudlokje.   de kleuters kunnen met de beren het verhaal na spelen, of veranderen zelf in een beertje. 

met plasticine zorgen we ervoor dat Goudlo…

babyYouness op bezoek

Kersverse baby op bezoek! De mama van Jamelia kwam op bezoek in de klas met het nieuwe broertje Youness, ze gaf het kleine baby'tje een badje in de klas. En wij mochten meegenieten! 

Toen trakteerde grote zus met lekkere snoepjes voor iedereen! Dank u wel hoor!dank u wel voor deze mooie ervaring voor de kleuters!