Doorgaan naar hoofdcontent

nieuw thema: Op de BOEHrderij!

Beste ouders en kleuters,

Vanaf volgende week werken we rond de boerderij.
Wie thuis knuffeldiertjes heeft die leven op de boerderij. Mogen deze dan eens op bezoek komen in de klas? We zullen een boerderij hoekje hebben waar we dieren kunnen vervoeren met de tractor, hokjes maken, "eten" geven, ...

Als je kleine boerderij diertjes hebt, of een heuse speelgoedboerderij, of tractor , of ... mogen die ook eens meekomen!?  Maar ik begrijp het natuurlijk als je dit liever niet hebt! Er zitten toch wel 40 handjes aan, in plaats van 2, dus er kan al eens iets stuk gaan/vuil worden. Voel je dus zeker niet verplicht.

Ook zoek ik nog een beetje stro.

Als het speelgoed toch mag meekomen , vergeet dan zeker niet de naam erop te schrijven/plakken/... Zodat ik op het einde van het thema alles terug bij de juiste eigenaar kan bezorgen.

Alvast bedankt voor de medewerking!
juf Lien

Reacties

Populaire posts van deze blog

2 jarigen, en de grootouders op bezoek!

verrassing! juf Ria kwam donderdagnamiddag eens op bezoek!! 
 Donderdagnamiddag kwamen ook enkele grootouders spelletjes spelen in de klas! Super plezant! Dank u wel grootouders, voor jullie inzet!


 Onze jarige van donderdag: Louise !!! Hiep hiep hoeraaaaaah!
pic nicjes uitdelen , 3 per potje! 

kaarsjes uitblazen 


Onze jarige Marie! hiep hiep hoeraaaaah!!!

Goudlokje en de drie beren

De volgende weken werken we rond goudlokje en de 3 beren.
Indien u het sprookje niet kent, of je wil nog eens samen met je kleuter kijken, dan kan je hier klikken: sprookje
Hieronder kan je foto's zien van onze eerste dagen samen in klas!

zoals je zal merken heb ik een paar kleine veranderingen aangebracht, maar niet te ingrijpend hoor ;)


flink aan het spelen in de autohoek en met ons werfspeelgoed (wie trouwens thuis te veel van werfspeelgoed =bob de bouwer, betonmixers,heftrucks,... heeft mag die altijd meebrengen ;) )  
Vrij kleuren van tekeningen in het thema. We leren onze tekening afwerken! Wie het nog wil sparen voor later verder te werken kan het in een mandje leggen. De poppenhoek is omgetoverd tot het huis van de 3 beren.  3 bedden van groot naar klein, 3 stoelen van groot naar klein, 3 potjes, 3 lepels , 3 beren  en natuurlijk Goudlokje.   de kleuters kunnen met de beren het verhaal na spelen, of veranderen zelf in een beertje. 

met plasticine zorgen we ervoor dat Goudlo…

babyYouness op bezoek

Kersverse baby op bezoek! De mama van Jamelia kwam op bezoek in de klas met het nieuwe broertje Youness, ze gaf het kleine baby'tje een badje in de klas. En wij mochten meegenieten! 

Toen trakteerde grote zus met lekkere snoepjes voor iedereen! Dank u wel hoor!dank u wel voor deze mooie ervaring voor de kleuters!